среда, 18. децембар 2013.

Posni kolač na vodi - prste da poližete

Potrebni sastojci
200 – 300 grama ovsenih pahuljica
1-2 banana
1 – 2 jabuke
30-50 grama lomljenog pečenog lešnika
30 – 50 grama oraha
30 grama suncokreta
30 grama susama
50-100 grama meda
cimet – vanila
rum
so
Priprema
Izrenda se jabuka i pomeša sa ovsenim pahuljicama i doda malo vode ili jabukovog soka. Pusti se malo da odstoji, 5 do 10 minuta, a onda se doda izmrvljena banana pa onda sve ostalo u količinama po želji. Stavi se malo soli kao za hleb. Cimet i rum služe kao začini a može i vanila. Cimet i jabuka su proverena kombinacija. Kada sve smešate, smesu sipajte u tepsiju i razvijte je u sloj od oko 2 cm debljine. Tepsiju pre toga obložite papirom za pečenje da vam se kolač ne ulepi za ivice tepsije. Zagrejte rernu na 180 C i stavite tepsiju u rernu. Pecite 15 do 20 minuta. Izvadite, ohladite, isecite i servirajte.

Нема коментара:

Постави коментар