понедељак, 23. децембар 2013.

"Šetnja" po Beogradu

1. Stepenice
Pravilno disanje i određeni položaji čine da se oslobodite stresa i lakše nosite sa svakodnevnim obavezama. Dišite stomakom, plućima i vrhovima pluća i sve će biti u redu.
2. Pored vode
Ako izaberete pogrešan nivo težine položaja tokom časova u velikim grupama, mogli biste da iskusite određene probleme. Veoma je važno biti siguran da ste na odgovarajućem času.
3. Krečenje
Ako se pravilno radi, uz jogu možete pošteno da se umorite i čak oznojite, ali i odmorite na kraju uz opuštanje, tako da je posle časa osećaj prosto nezamenljiv.
4. Jutarnja gimnastika
Joga ostavlja mesto za razvijanje kreativnosti i učenje o svom telu u odnosu na druge. Vremenom postajete svesniji sebe i svojih do tada skrivenih potencijala.
5. Pauza na poslu
Jogu možete praktikovati bilo gde, samo je bitno da ima dosta svežeg vazduha. Iskoristite pauzu na poslu za jedno prijatno istezanje.
6. Opuštanje u vozu
Sporo i lagano disanje umiruje nervni sistem, daje mu signal da se opusti. Bez obzira na okruženje dozvolite da se opustite.
7. Nes kafa i joga
Pri vežbanju joge, telo se savija s jedne strane na drugu, rade se stojevi, i uvijanja unapred ili unazad. Ukoliko niste do kraja svarili hranu, to ćete osetiti na neugodan način.
8. Breskve i zen
Dok se zadržavate u određenom joga položaju, dopuštate svom organizmu da se adaptira i maksimalno iskoristi sve prednosti koje taj položaj nudi.
9. Skejterski dan
Položaji u jogi su telesni koliko i psihički. Svaki položaj zahteva psihičko upregnuće, totalnu prisutnost vežbača, konstantno savlađivanje ograničenja i svakodnevni napredak.
10. Čekajući voz
Trebalo bi da odlučite da li želite da vežbate jogu koja je više trening ili više introspektivna ili negde između. Dobar čas joge bi trebalo da obuhvata koncept tela, disanja i uma.

11. Most na Brankovom
Da biste vežbali jogu ne morate biti ni mladi, ni gipki, niti u kondiciji. Bitno je samo da pratite granice sopstvenog tela.

Нема коментара:

Постави коментар