Danas Vam predstavljamo još dva recepta koja će Vam probuditi sva čula.
Zelene špagete
Potrebno je:
- četiri srednje tikvice
- kašika maslinovog ulja
- dve trećine šolje maslina
- dva velika paradajza
- pola šolje peršuna
- pola šolje bosiljka
- dve kašičice timijana (majčine dušice)
- četiri čena belog luka
- dve kašičice kapara
- dve kašike pinjola (semenke borovih šišarki)
- pola kašičice morske soli
- crni biber po želji
- četiri srednje tikvice
- kašika maslinovog ulja
- dve trećine šolje maslina
- dva velika paradajza
- pola šolje peršuna
- pola šolje bosiljka
- dve kašičice timijana (majčine dušice)
- četiri čena belog luka
- dve kašičice kapara
- dve kašike pinjola (semenke borovih šišarki)
- pola kašičice morske soli
- crni biber po želji
Priprema: Isecite neoljuštene tikvice na tanke trake
(žilijen) i ostavite ih da se dobro ocede. Za to vreme iseckajte sve ostale
sastojke i pomešajte ih u činiji. Podelite špagete na četiri tanjira, prelijte
prelivom od povrća i odmah poslužite.
Torta od malina
Potrebno je:
- tri šolje suvih oraha
- dve trećine šolje kakao praha ili rogača
- četvrtina kašičice morske soli
- šolja očišćenih urmi
Fil
- trećina šolje usitnjenih urmi
- četvrtina šolje javorovog sirupa (ili meda)
- pola šolje zrelog avokada
- trećina šolje kakao praha
- pola šolje malina
- tri šolje suvih oraha
- dve trećine šolje kakao praha ili rogača
- četvrtina kašičice morske soli
- šolja očišćenih urmi
Fil
- trećina šolje usitnjenih urmi
- četvrtina šolje javorovog sirupa (ili meda)
- pola šolje zrelog avokada
- trećina šolje kakao praha
- pola šolje malina
Priprema: Usitniti u blenderu orahe, kakao (rogač) i urme.
Od dobijene mase formirati dve kore za tortu željenog oblika. Za fil dobro
usitniti u blenderu urme sa javorovim sirupom, pa dodati avokado i kakao
(rogač). Sve sastojke dobro umutiti, dok se ne dobije glatka masa. Jednu koru torte premazati polovinom fila, zatim poređati
maline, pa ih prekriti drugom korom. Na kraju sve dobro premazati drugom
polovinom fila. Pre služenja rashladiti u frižideru.
Нема коментара:
Постави коментар