четвртак, 12. децембар 2013.

Recepti za jela na vodi - Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Upoznajte se sa jednim od recepata u nizu koji se tiče pripreme isključivo na vodi. Ako Vam se svidi slobodno ga isprobajte.

Punjeni paradajz sa rižotom i pasuljem

Potrebni sastojci
250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna.

Priprema
Pasulj skuvajte sa bujonom od povrća. Ispecite seckani crni luk u teflonskom tiganju. Dodajte pirinač, propržite pa dolijte vino. Kada pirinač upije vino, dolijte bujon i kuvajte 15–20 minuta. Pri kraju kuvanja dodajte beli luk i začine. Svakom paradajzu odsecite vrh, operite ga i iscedite. Izvadite sredinu, usitnite je i dodajte u pripremljen rižoto i pasulj. Svaki paradajz posolite i napunite nadevom. Poklopite vrhovima paradajza, poređajte u vatrostalnu posudu i pecite oko 30 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар