Upoznajte se sa jednim od recepata u nizu koji se tiče pripreme isključivo na vodi. Ako Vam se svidi slobodno ga isprobajte.
Punjeni
paradajz sa rižotom i pasuljem
Potrebni sastojci
250 g svežeg crvenog pasulja, 750 ml bujona od povrća, 100 g crnog luka, 450 g pirinča, 250ml crnog vina, 8 komada svežeg paradajza, 3 čena belog luka, kašika svežeg peršuna.
Priprema
Pasulj
skuvajte sa bujonom od povrća. Ispecite seckani crni luk u teflonskom tiganju.
Dodajte pirinač, propržite pa dolijte vino. Kada pirinač upije vino, dolijte
bujon i kuvajte 15–20 minuta. Pri kraju kuvanja dodajte beli luk i začine.
Svakom paradajzu odsecite vrh, operite ga i iscedite. Izvadite sredinu,
usitnite je i dodajte u pripremljen rižoto i pasulj. Svaki paradajz posolite i
napunite nadevom. Poklopite vrhovima paradajza, poređajte u vatrostalnu posudu
i pecite oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар