Najbolji
i najprirodniji način da krv i organizam povrate svoju normalnu pH vrednost
(baznu) jeste uvođenje u svakodnevnu ishranu svežeg povrća, naročito zelenog i
lisnatog, voća, kao i klica žitarica i mahunarki. Smatra se da je kiselost organizma jedan od uzroka
glavobolja, prehlada i bolova u mišićima, a po nekim naučnicima, predstavlja
čak i jedan od faktora za nastanak raka.
Određeni
period konzumiranja hrane u sirovom obliku može da pomogne organizmu da se
odmori i pročisti, jer ne mora da troši dodatnu energiju kako bi svario hranu u
kojoj su uništeni svi enzimi. Interesantno je da voće i povrće u sirovom stanju
već sadrže mešavinu enzima u tačno određenom odnosu, koja omogućuje da se ono
brzo i lako potpuno svari. Kuvanjem ne samo da se uništavaju enzimi, već se
gubi i oko 50-80% vitamina i minerala iz voća i povrća.
Нема коментара:
Постави коментар