Potrebni sastojci:
1 kg odrezaka skuše,
200 ml suvog belog vina,
100 ml ulja,
2 lista lorebera,
2 limuna,
2 šargarepe,
300 g prethodno skuvanog belog
pasulja,
200 g karfiola,
2 veze peršuna,
200 g brokolija (možete koristiti i
bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.
Priprema:
Odreske skuše odmrznite na sobnoj
temperaturi, dobro ih operite, osušite i rasporedite u pleh.
Obilato poprskajte uljem, prelijte
vinom i limunovim sokom, posolite, pobiberite, preko ribe položite listiće
lorbera, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj
na 180 stepeni.
Povrće očistite, šargarepu isecite
na kolutiće, karfiol podelite na što manje cvetiće i zajedno kuvajte u
ključaloj slanoj vodi da omekša.
Skuvano povrće dobro ocedite,
pomešajte sa prethodno skuvanim belim pasuljom, posolite, pobiberite i prelijte
s malo ulja.
Нема коментара:
Постави коментар