понедељак, 16. децембар 2013.

Posni recepti - Skuša sa barenim povrćem

Potrebni sastojci:

1 kg odrezaka skuše,
200 ml suvog belog vina,
100 ml ulja,
2 lista lorebera,
2 limuna,
2 šargarepe,
300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
200 g karfiola,
2 veze peršuna,
200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.

Priprema:
Odreske skuše odmrznite na sobnoj temperaturi, dobro ih operite, osušite i rasporedite u pleh.
Obilato poprskajte uljem, prelijte vinom i limunovim sokom, posolite, pobiberite, preko ribe položite listiće lorbera, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Povrće očistite, šargarepu isecite na kolutiće, karfiol podelite na što manje cvetiće i zajedno kuvajte u ključaloj slanoj vodi da omekša.
Skuvano povrće dobro ocedite, pomešajte sa prethodno skuvanim belim pasuljom, posolite, pobiberite i prelijte s malo ulja.

Pečene odreske izvadite iz rerne, pažljivo ih premestite na tanjir, poprskajte limunovim sokom, okolo rasporedite bareno povrće i servirajte. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар