четвртак, 19. децембар 2013.

Posni recept - losos sa aromatičnim biljem

Vreme posta, podrazumeva vreme ribe. U to ime smo Vam "spremili" fantastičan recept koji podrazumeva lososa i dosta bilja.

Potrebni sastojci
600 g lososa (bez kože), 1 limeta, 1 mala glavica crvenog luka, po ½ kašičice bosiljka, vlašca, origanai mirođije, pola veze peršuna, 6 kašika maslinovog ulja, so i biber u zrnu

Priprema

Isecite lososa na deblje štapiće, oljuštite luk i isecite ga na rebarca, iscedite sok od limete. U vatrostalnu posudu stavite dve kašike ulja, poređajte isečenog lososa, prelijte ga sokom od limete, zatim stavite isečen luk i pospite izgnječenim zrnima bibera. Preko stavite ostatak ulja i sve pospite izmešanim aromatičnim biljem. Pokrijte alufolijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200C 15 minuta, zatim skinite foliju i vratite u rernu da se peče još 10 minuta na 150 C. Prijatno.

Нема коментара:

Постави коментар