Vreme posta, podrazumeva vreme ribe. U to ime smo Vam "spremili" fantastičan recept koji podrazumeva lososa i dosta bilja.
Potrebni sastojci
600 g lososa (bez kože), 1 limeta, 1
mala glavica crvenog luka, po ½ kašičice bosiljka, vlašca, origanai mirođije, pola veze peršuna, 6 kašika maslinovog ulja, so i biber u zrnu
Priprema
Isecite
lososa na deblje štapiće, oljuštite luk i isecite ga na rebarca, iscedite sok
od limete. U vatrostalnu posudu stavite dve kašike ulja, poređajte isečenog
lososa, prelijte ga sokom od limete, zatim stavite isečen luk i pospite
izgnječenim zrnima bibera. Preko stavite ostatak ulja i sve pospite izmešanim
aromatičnim biljem. Pokrijte alufolijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200C 15
minuta, zatim skinite foliju i vratite u rernu da se peče još 10 minuta na 150
C. Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар