U nastavku slede dva recepta od presnih sastojaka, jedan slani, jedan sladak. Uživajte spremajući i prijatno.
Sladak crveni kupus
Potrebno je:
- četiri šolje crvenog kupusa, tanko iseckanog
- dve kruške ili jabuke, iseckane
- tri struka mladog luka, iseckana
- rendana šargarepa
- pola šolje suvog grožđa
- četiri kašike svežeg soka od jabuke
- tri kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
- kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po želji
- četiri šolje crvenog kupusa, tanko iseckanog
- dve kruške ili jabuke, iseckane
- tri struka mladog luka, iseckana
- rendana šargarepa
- pola šolje suvog grožđa
- četiri kašike svežeg soka od jabuke
- tri kašike hladno ceđenog maslinovog ulja
- kašika jabukovog sirćeta
- so i biber po želji
Priprema: Sve sastojke izmešati i pustiti da se mariniraju
dva sata na sobnoj temperaturi.
"Nirvana" pločice
Potrebno je:
- četiri šoljice mlevenih oraha
- šoljica mlevenog indijskog oraha
- šoljica suncokretovih ili bundevinih semenki
- šoljica sušenog kokosa
- pola šolje rogača u prahu
- šoljica maslaca od badema (ima ga u prodavnicama zdrave hrane)
- pola šoljice javorovog sirupa ili meda
- pola šoljice lanenog ulja
- prstohvat morske soli
- četiri šoljice mlevenih oraha
- šoljica mlevenog indijskog oraha
- šoljica suncokretovih ili bundevinih semenki
- šoljica sušenog kokosa
- pola šolje rogača u prahu
- šoljica maslaca od badema (ima ga u prodavnicama zdrave hrane)
- pola šoljice javorovog sirupa ili meda
- pola šoljice lanenog ulja
- prstohvat morske soli
Priprema: Prvo pomešajte orahe, semenke, kokos i rogač. Zatim dodajte maslac, javorov sirup, ulje i so. Rukama zamesite smesu, stavite je u frižider da se stvrdne, a zatim isecite na komadiće po želji.
Нема коментара:
Постави коментар