понедељак, 2. децембар 2013.

Presna hrana za odmor organizma

Najbolji i najprirodniji način da krv i organizam povrate svoju normalnu pH vrednost (baznu) jeste uvođenje u svakodnevnu ishranu svežeg povrća, naročito zelenog i lisnatog, voća, kao i klica žitarica i mahunarki. Smatra se da je kiselost organizma jedan od uzroka glavobolja, prehlada i bolova u mišićima, a po nekim naučnicima, predstavlja čak i jedan od faktora za nastanak raka.

Određeni period konzumiranja hrane u sirovom obliku može da pomogne organizmu da se odmori i pročisti, jer ne mora da troši dodatnu energiju kako bi svario hranu u kojoj su uništeni svi enzimi. Interesantno je da voće i povrće u sirovom stanju već sadrže mešavinu enzima u tačno određenom odnosu, koja omogućuje da se ono brzo i lako potpuno svari. Kuvanjem ne samo da se uništavaju enzimi, već se gubi i oko 50-80% vitamina i minerala iz voća i povrća.

Нема коментара:

Постави коментар