уторак, 3. децембар 2013.

Lečenje mantrama i dostizanje duhovne svesti

U svim starim tradicijama poznato je da se nizom glasova može trajno uticati na materijalno izraženu stvarnost kao i na svest živih bića. Mantre zato deluju kako na materijalnom, tako i na duhovnom nivou. Zbog toga se ne koriste samo za razvijanje duhovne svesti, nego i za lečenje bolesti i ostvarivanje drugih materijalnih ciljeva. Ponavljanjem mantre stvara se određena vibracija u umu koja se onda prenosi na telo. Tačno kakav uticaj ima mantra zavisi od njene namene.
Drevni jogiji su otkrili da svaki organ vibrira na tačno određeni način i da je bolest usko povezana sa nepravilnom vibracijom nekog organa. Shvatili su način kako da leče razne bolesti. A to bi bilo tako da se organ vrati u svoj prirodni način vibriranja dok je zdrav i to pomoću mantri. Za svaki organ postoji posebna mantra. Baš kao i za svaku čakru, ako gledate suptilnije delove ljudskog bića.

Mantre prvo deluju na um. Um je vibracija, kao i sve u Svemiru. Mantranjem (odnosno meditiranjem) u umu se postiže određena vibracija. Najčešće se želi postići veća suptilnost uma. Što je um suptilniji, to se sve više i više približava svom izvornom čistom stanju..

Нема коментара:

Постави коментар