среда, 27. новембар 2013.

Pidžama joga

Britanski instruktor joge Ntatu Alen preporučuje da kad ustanete, najpre duboko udahnete, a pri izdisaju se polako protegnete. Pritom su noge ispravljene na krevetu dok blago povijate nožne prste napred nazad nekoliko puta. 

Zatim treba da blago privučete koleno desne noge ka grudima, a levu nogu ostavite u ispravljenom položaju na krevetu. Položite obe ruke na list desne noge i polagano okrećite desni gležanj pet puta u jednom smeru, a zatim ponovite u suprotnom smeru. Ispravite nogu i ponovite vežbu na levoj. 
Nakon što su obe noge ponovo ispravljene na krevetu, spremni ste za desetak imitiranja "auto-brisača" stopalima, a zatim se opustite i načinite nekoliko blagih udaha. 

Lezite na leđa podignutih ruku. Okrećite zglobove nekoliko puta u oba smera, a zatim nekoliko puta protresite rukama pa u miru sakupljajte energiju. 
Privucite kolena na grudi. Sklupčajte telo i njišite se blago s jedne na drugu stranu, nekoliko puta. Spustite glavu na krevet, još uvek držeći kolena na grudima, udahnite i izdahnite duboko, nekoliko puta. Blago premeštajte kolenima sa jedne na drugu stranu, izvijajući, pritom, mišiće leđa. Spustite stopala na krevet i polako ispravite noge.

Još uvek ležeći na leđima, udahnite duboko, a pri izdisaju polako okrećite glavu tako da gledate ka levom ramenu. Udahnite i okrećite glavu ka sredini, izdahnite i usmerite glavu ka desnom ramenu. Ponovite nekoliko puta na svaku stranu. 

Postavite levu ruku na pupak, a desnu iznad grudi. Zažmurite i duboko dišite nekoliko puta na nos, a, zatim nastavite uobičajenim tempom. Još malo uživajte u unutrašnjem miru pa aktivno u novi dan...

Нема коментара:

Постави коментар